Zangles

Tijdens zanglessen ga ik met leerlingen op zoek naar manieren om de uitgekozen liederen waaraan gewerkt wordt, expressiever over te laten komen en hierbij de juiste techniek te gebruiken. Hierdoor kunnen stemproblemen die vaak ontstaan door verkeerd stemgebruik voorkomen worden. Met behulp van technische oefeningen werken we aan een aantal aspecten waardoor het zingen leuker en makkelijker wordt. Plezier staat hierbij uiteraard voorop!

Aspecten waaraan we onder andere werken tijdens lessen:

  • Ademtechniek: dit is zeer belangrijk om langere zinnen te leren zingen en om krachtiger/volumineuzer te klinken.
  • Houding: onbewust spannen zich allerlei spieren aan tijdens het zingen, die de stembanden belemmeren om hun werk te laten doen. Met behulp van de spiegel is dit zichtbaar.
  • Articulatie/uitspraak: om een stuk goed te laten klinken is een mooie klank niet voldoende, de verstaanbaarheid is hierbij ook van belang.
  • Inlevingsvermogen/muzikaliteit: door het inleven in de tekst van het lied kun je met meer emotie gaan zingen wat de klank ten goede komt.

Een les duurt 45 minuten bij kinderen van 16 – 21 jaar en bij volwassenen. Er wordt een uur ingepland voor een praatje/evaluatie voor en/of na de les. Dit zorgt voor wat meer rust en ruimte. Voor kinderen tot 16 jaar plan ik 35 minuten in, waarbij de les 25 minuten duurt.

Tarieven

per les (45 min.) per les (25 min.)
tot 16 jaar € 25 € 15
16 tot 21 jaar € 25
vanaf 21 jaar € 32

De prijzen zijn inclusief btw.