Binnenstads Jongeren Koor

Sinds augustus 2013 is Marjan dirigente van het Binnenstads Jongeren Koor in Enschede. Dit koor zingt met veel plezier regelmatig tijdens de mis in de Jacobus- en in de Jozefkerk. Het repertoire is zeer divers en bestaat uit Liturgische, kerkelijke muziek, koormuziek van componisten zoals John Rutter, musicalliederen (bijv. Jesus Christ Superstar), Franse volksliederen en lichte popmuziek.

Het koor bestaat uit 11 gemotiveerde leden en de doelstelling is om naast plezier een zo goed mogelijk klinkend koor te zijn. Er is veel aandacht voor zangtechniek (op dit moment volgen alle leden de zangcursus bij Marjan), uitstraling tijdens uitvoeringen voor publiek en hierbij ook vooral de zoektocht naar het gevoel in de te zingen muziek. Een lied klinkt pas muzikaal als iedere zanger weet waar hij of zij over zingt en het echt wordt gezongen als een verhaal waarin iets wordt overgebracht.

Het koor repeteert op vrijdagavond en incidenteel op zaterdagmiddag, hierbij is Margreet Wilmer aanwezig als vaste pianist.
Graag zouden we nog wat meer leden erbij willen hebben, dus als bovenstaand verhaal je aanspreekt, neem dan gerust contact op met het bestuur via info@bjk-enschede.nl